Saxion op pad

Pilots rond het gebruik van de iPad in het onderwijs

Stavaza pilots project Saxion op Pad 18 april 2013

Groen

Inmiddels zijn er 3 pilots van ons project gestart: De AMM pilot waarbij een verkenning wordt gedaan rond de meest geschikte apps in Social Work; de AGZ pilot van fysiotherapie rond analyseren met apps, in het vak bewegingsanalyse; de AMA pilot waarbij onder meer iBooks gecreëerd worden.  De ervaringen worden in dit blog gedeeld.

De HBS pilot zal in de 4e periode starten. Het interessante daarbij is dat er vanuit groepen met de iPad gewerkt gaat worden, zodat ca 200 studenten hun ervaring ermee kunnen opdoen. Bij LED wordt ook in de 4e periode gestart en daar is het een groep van 6 studenten die de iPad gaan gebruiken bij een zeer technisch vak.

De APO pilot is een bijzondere in het geheel, daar is in september gestart met een iPadklas en is de pilot een vervolg op de eerste ervaringen met de iPadklas. Nu wordt vanuit de ervaringen meer focus gelegd op de docentprofessionalisering rond het didactisch gebruik van apps en functionaliteiten van de iPad.

Dan is er nog een nieuwe pilot gestart vanuit de opleiding verpleegkunde van AGZ, waarbij met het werken met de iPad en een speciale app de ontwikkeling van de studenten wordt gemonitord en beoordeeld.

In de pen zitten nog 3 pilots, te weten van de academie F€M, MIM en SLH (voorheen de HES). Alle drie de academies hebben voor de deadline van 18 april een pilotvoorstel ingediend. Komende week worden deze voorstellen besproken en als dat allemaal positief is komt het totaal op 10 pilots, allemaal met een eigen insteek op het didactisch gebruik van iPads in het onderwijs.

Voor alle pilots geldt dat er flankerend onderzoek plaatsvindt. Dat gebeurt vanuit het KC dat speciale vragenlijsten heeft ontwikkeld en deze ook afneemt. Daarmee worden er resultaten op Saxionniveau alsook specifiek voor de pilot bij de academie uitgewerkt. Daarover vertellen de onderzoekers zelf in dit blog.

Wil je bijblijven met wat we allemaal doen? Volg dan deze website/blog. Wil je een specifieke pilot volgen? Dat kan door in de Categorie de pilot aan te klikken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitterberichten

%d bloggers liken dit: