Saxion op pad

Pilots rond het gebruik van de iPad in het onderwijs

Update iPad in fysiotherapie

AGZ 1 t2

Door Melvin van der Voet

Afgelopen kwartiel heb ik met enkele studenten de apps Ubersense en Skitch uitgeprobeerd tijdens de lessen bewegingsanalyse. De studenten maakten foto’s met de iPad en plaatsten die in Evernote. Daar kon elk groepje elkaars foto’s bekijken en van feedback voorzien. Met Skitch konden lijnen getrokken worden en via een screenshot met de iPad werd ook dat  vastgelegd, zodat daarmee de feedback verduidelijkt werd. Handige van Skitch is dat het onderdeel is van Evernote.

Met Ubersense werden video’s gemaakt en naast elkaar bekeken om verschillen in de normale beweging versus de probleembeweging te zien. De studenten vonden het in eerste instantie erg interessant maar dat verflauwde na enkele weken. Ik heb vervolgens het gebruik van deze beelden teruggebracht tot enkele essentiële analyses. Dat bleek beter te werken. In het volgende kwartiel heb ik een nieuwe groep studenten en kan ik deze aangepaste aanpak vanaf de start uittesten.

Ik ben nu bezig met het uitnodigen van studenten in de komende lesperiode (het komende kwartiel). Daarbij ben ik op zoek naar fysiotherapiestudenten die geen, een beetje of veel ervaring hebben met het gebruik van de iPad. In het komende kwartiel ga ik met deze studenten bezig om de iPad te gebruiken in de klas, uiteraard met didactische doelstellingen. Dit betekent dat de video-opnames die met de iPad gemaakt worden, gebruikt worden om praktische vaardigheden te evalueren. Daarnaast wordt Evernote gebruikt om aantekeningen binnen de geselecteerde groep te bekijken en/of te bewerken. Tot nu toe verloopt de pilot volgens plan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 25 april 2013 door in AGZ: iPad in fysiotherapie en getagd als , , , .

Twitterberichten

%d bloggers liken dit: