Saxion op pad

Pilots rond het gebruik van de iPad in het onderwijs

Deventer overleg Saxion op pad

Smiley ipad

Door Debbie Braakman

Vandaag, maandag 13 mei,  is er een overleg geweest met de Deventer pilottrekkers van Saxion op pad. Aanwezig waren Marco (AMA), Wim (APO), Justin en Sabrina (HBS), Andreas (MIM), Harry als projectdeelnemer vanuit IC en Debbie (inhoudelijk projectleider). Doel van het overleg was enkele organisatorische zaken door te spreken en natuurlijk ook om ervaringen te delen.

Organisatorisch ging het om de voortgangsrapportages, het schrijven van uren en ook het schrijven van berichten voor het blog op deze website.  Vooral dat laatste riep het nodige commentaar op: Leest men dat wel? Wie wil nu weten hoe het gaat in mijn pilot? Is het eindresultaat niet veel interessanter? Mijn insteek is dat wij er samen voor moeten zorgen dat de berichten gelezen worden, dat men het interessant vindt de voortgang van een pilot te volgen. Dus ja, blogposts schrijven,  over dingen die goed maar zeker ook over dingen die minder goed gaan. En ook: Wat vinden de studenten van de pilot, zijn er reacties. Een mooi voorbeeld werd al door Marco (AMA) aangegeven.

In feite is het niet zo’n karwei om stof voor een bericht te vinden, gewoon om je heen kijken wat er gebeurt binnen je pilot. Maar ik snap ook heel goed dat het tijd kost om er een bericht over te schrijven. Het kan dus gebeuren dat er een post door mij wordt geplaatst, maar die in feite van een van de pilots afkomstig is. Alle aanwezigen zijn het erover eens dat we dit echt goed moeten oppakken om er een actieve website van te maken! In korte tijd hebben we al veel views gehad, en door de website te promoten binnen de academie (en daarbuiten), zal dat zeker toenemen.

Het andere doel, ervaringen delen, was heel levendig en informatief. Over en weer werd verteld over de aanpak van de pilot en de gang van zaken, er werden voorbeelden getoond, er werden vele vragen gesteld en er werd gediscussieerd. Dit overleg is de aanwezigen uitstekend bevallen en de wens is uitgesproken om dit iets vaker te doen. Er wordt dan ook een lunchoverleg gepland eind juni, waarbij vanuit Deventer en Enschede de pilottrekkers ervaringen kunnen delen!

NB Ik ben hier en daar wat cryptisch geweest in dit bericht. Simpelweg omdat ik niet het gras voor de voeten van de pilotdeelnemers wil wegmaaien door de de input voor een mooie blogpost te verklappen.  Dus let op wat er aan interessante berichten geplaatst gaat worden! Donderdag a.s. er eenzelfde overleg in Enschede met de Enschedese pilottrekkers, wordt dus vervolgd.

Bron afbeelding http://images.zaazu.com/img/ipad-ipad-apple-tablet-smiley-emoticon-001192-huge.png   verkregen 13 mei 2013

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitterberichten

%d bloggers liken dit: