Saxion op pad

Pilots rond het gebruik van de iPad in het onderwijs

Richting einde van dit studiejaar

AGZ 1 t2Nog enkele weken en het studiejaar 2012-2013 is alweer afgelopen. Het afgelopen jaar heeft mijn pilot binnen de studie fysiotherapie gelopen en ik ben slechts deels tevreden. Gebruik maken van Ubersense in de klas is nog steeds een mooie duidelijke toevoeging. Als voorbeeld: Tijdens de minor sport hebben we gediscussieerd over de werpbeweging. Als je oefeningen wilt geven aan een kogelstoter, dan moet je eerst de beweging observeren. Om te weten wat ‘goed’ en ‘fout’ is, moet je wel weten hoe de beweging er ‘normaal’ uitziet. Hoe wordt de kogel eigenlijk weggestoten? En welke grondmotorische eigenschappen (bv kracht, mobiliteit enz.) zijn hiervoor nodig? Sportgerichte oefeningen zijn dan veel beter gerelateerd aan de belastingen die tijdens de sportuitvoer gevraagd worden. Als je deze observatie en verdere analyse kunt uitvoeren in slow motion, dan levert dit veel meer informatie op.
Als dit ook nog wilt vergelijken met speerwerpen, een basketbalshot of een backhandworp van een frisbeeër, dan levert dit mooie discussies op. Ubersense is hierin een prettig werkende app.

Het gebruik van de app Evernote is zeer beperkt. Zie ik meerwaarde, die de student niet ziet? Of is de app niet gebruikersvriendelijk? Of heb ik te weinig uitleg gegeven? Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voorkeuren. Of ik dit volgend studiejaar blijf gebruiken, is maar een vraag. Of anders opzetten. Tips?
Volgend studiejaar zijn er weer nieuwe kansen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 31 mei 2013 door in AGZ: iPad in fysiotherapie en getagd als , , , , .

Twitterberichten

%d bloggers liken dit: