Saxion op pad

Pilots rond het gebruik van de iPad in het onderwijs

Zou jij het overleven?

My life as a refugee

gratis

My life as a refugee is een app van het UNHCR, deze organisatie zet zich in voor de belangen van vluchtelingen.
 

 “In de schoenen van een vluchteling..”

In de app wordt geprobeerd om duidelijk te maken wat je als vluchteling mee maakt. dit wordt gedaan door de speler van de app in de schoenen van een vluchteling te zetten. Door de situatieschetsen te lezen krijg je een indruk hoe het leven van een vluchteling er uit kan zien. In het verhaal wat je leest wordt je telkens voor de keuze gesteld wat jij zou doen wanneer je in de schoenen van de hoofdpersoon zou staan. het maken van de keuze heeft invloed op het verloop van het verhaal. Het uiteindelijke doel is om te overleven en aan de andere kant van de grens te komen.

Aan het begin van het spel kun je kiezen uit drie personages, ieder personage heeft zijn eigen verhaal en dilemma’s.

Conclusie

Het is een informatieve app die volgens de meeste reviews leuk maar oppervlakkig is. Een groot inlevingsvermogen is wel een vereiste wanneer je wilt begrijpen hoe iemand zich zal voelen wanneer hij/zij zich in een soortgelijke situatie bevind. De app is in het engels geschreven,  hierdoor is hij niet voor iedereen geschikt.

Deze blog is gebaseerd op de reviews van: Ahank Kano tarah,  Annemiek Hoffman, Tess Somsen, Hannah Enkink en Robin Albers

5 reacties op “Zou jij het overleven?

 1. debbiebraakman
  11 juni 2013

  Wat een leuke app! Is er ook een beeld in welke module van Social Work je een dergelijke app zou kunnen inzetten? En wat dan een opdracht aan de student zou kunnen zijn daarbij?

  • Marc Evers
   13 juni 2013

   Je kan door deze app studenten een beter beeld geven over bijvoorbeeld ontwikkelingslanden zodat je een hogere vorm van empathie krijgt voor mensen uit ontwikkelingslanden, door in Nederland te komen kom je in een totaal andere omgeving en is het voor sommige Nederlanders moeilijk om de reden van komst te kunnen begrijpen.

 2. Tess Somsen
  13 juni 2013

  Het is inderdaad een super leuke app! Persoonlijk denk ik dat hulpverleners die met vluchtelingen werken, deze app goed kunnen gebruiken om zich in te kunnen leven in de client. Je komt als hulpverlener voor soortgelijke dilemma’ s te staan als waar je client misschien voor heeft gestaan. Het kan zijn dat je als hulpverlener beter weet hoe je de client kan benaderen wanneer je een indicatie hebt van hoe het is om een vluchteling te zijn.

 3. Ahank
  13 juni 2013

  Het is zeker een leuke app, je zou het bijvoorbeeld kunnen inzetten bij leerpakket 0.1/1.1. Daarbij kunnen de studenten eerst het spel spelen en daaropvolgend een essay over maken. Dit gericht op asielzoekers/ vluchtelingen.

  • Marc Evers
   13 juni 2013

   Dat is een goed idee Ahank, dit is inderdaad goed om bij die leerpakketten toe te kunnen voegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 10 juni 2013 door in AMM op pad en getagd als , .

Twitterberichten

%d bloggers liken dit: