Saxion op pad

Pilots rond het gebruik van de iPad in het onderwijs

Met AirServer draadloos beamen

Airserver

Tip van collega Peter!

Natuurlijk kun je met de Apple TV je iPad-beeld draadloos vertonen op een scherm, maar binnen het Saxion netwerk lukt dat (nog) niet. Een bron van ergernis voor de docent die telkens met een kabeltje moet werken. Een oplossing kan het gebruik van de AirServer zijn, hierbij gebruik je de bluetooth functie van je laptop. Zo kun je schakelen van je laptopbeeld naar het iPad beeld en omgekeerd. Heel handig als je voor je les je PPT vertoont  en daarbij bijvoorbeeld bepaalde vaardigheden in een applicatie wilt laten zien.

Hoe werkt dit nu?

Deze AirServer zit standaard op je iPad en wordt ook voor de Apple TV functionaliteit gebruikt.  Voor je laptop download je Air Server via http://www.airserver.com/Download

Je kunt het 7 dagen gratis uittesten, een licentie voor 5 Macs of 5 Windows machines kost $14,99 en is onbeperkt geldig.

Wanneer AirServer geïnstalleerd is op een Mac of Windows laptop, kun je de iPad gaan gebruiken. Zoals aangegeven werkt het via bluetooth en dus moet je binnen een straal van dertig meter van de laptop blijven. In een lesruimte is dat meestal geen probleem.

Vorige week hebben we dit even uitgeprobeerd en steeds gewisseld tussen het laptopbeeld en het iPadbeeld. Het werkt prima, althans met een Macbook. Voor Windows hebben we het nog niet getest, dat gebeurt nog.

Met de AirServer hebben we geen ideale oplossing, want je moet wel eerst je laptop aan de beamer koppelen en opstarten. En niet vergeten bluetooth aan te zetten. Maar het is absoluut iets om in de gaten te houden. Want ook als je van een student het iPad-beeld wil laten zien, werkt het en draadloos.

Heb je ideeën hoe je dit verder gebruiken kunt? Laat het weten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 17 juni 2013 door in Practische kennis en getagd als , .

Twitterberichten

%d bloggers liken dit: