Saxion op pad

Pilots rond het gebruik van de iPad in het onderwijs

Alcohol talk

De volgende review is geschreven door Naomi Schipper

Alcohol talk

Gratis

Alcohol talk1

Wat is het?

Deze applicatie helpt ouders om met hun kinderen te praten over alcohol en alcohol misbruik. De applicatie is ontworpen als een soort boek. Het bevat acht hoofdstukken, met elk verschillende onderwerpen en tips voor de ouders. De onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn: Alcoholmisbruik onder jongeren en volwassenen, Grenzen en regels m.b.t. alcohol, Hoe ga je als gezin om met alcohol en Rijden onder invloed.

Hoe ziet het er uit?

Alcohol talk2Elk hoofdstuk begint met een korte video, van ongeveer 1 minuut. In deze video behandelt een ex-alcoholist het onderwerp van het hoofdstuk. Hij geeft tips aan ouders, vertelt waar hij vroeger mee te maken heeft gehad als kind. Na deze video volgt een stuk tekst, met uitleg en tips. Een voorbeeld van een tip is dat je als ouders zijnde alles moet vragen aan je kind, je moet je open stellen. Het is belangrijk dat kind en ouder elkaar begrijpen en dat je geen oordeelt geeft. Als ouder moet je kind zich op zijn of haar gemak voelen.

Tot slot

Ik vind dit een erg mooie en leerzame applicatie. De applicatie is zeer makkelijk in gebruik, je kunt zo door de hoofdstukken heen scrollen, alles is erg overzichtelijk. Ik raad deze applicatie zeker aan. Ik denk dat het een goede aanvulling kan zijn voor ouders, die het soms lastig vinden om over alcohol gebruik te praten. Je komt veel bruikbare en verstandige tips tegen die de ouders hiermee op weg kunnen helpen.

De applicatie is echter wel in het Engels. Ik heb dit persoonlijk niet als nadeel ondervonden, omdat er niet veel moeilijke woorden werden gebruikt, maar het kan zijn dat anderen dit wel een nadeel vinden.

Kortom, een erg goede applicatie die ik elke ouder met kinderen kan aanraden!

De applicatie is te vinden in de App store als iPad app en is geheel gratis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 21 juni 2013 door in AMM op pad en getagd als , , .

Twitterberichten

%d bloggers liken dit: