Saxion op pad

Pilots rond het gebruik van de iPad in het onderwijs

De tijd vliegt….

AGZ2Door Dorine Koopman. Voortgang pilot AGZ-2.

De tijd gaat snel, de eerste pilot met de studenten is alweer afgerond. Vorige week hebben we de studenten bedankt voor hun medewerking met een bidon en een Saxionpen. Een kleine attentie wordt toch wel erg gewaardeerd heb ik gemerkt.

Afgelopen vrijdag hebben de studenten de uitnodiging voor de nameting ontvangen. Ik hoop op een hoge respons.

Inmiddels zijn de eerste resultaten van de pilot bekend. Er zijn enkele positieve resultaten maar we hebben ook enkele knelpunten geconstateerd.

De docent die de pilot heeft begeleid was heel positief over het gebruik van de iPad bij het beoordelen van de beroepsproducten. Het verslag kon ze bekijken op het beeldscherm van de desktop en het digitale beoordelingsformulier kon ze invullen op de iPad. Dit ging heel soepel. Cijfers worden opgeteld, de cesuur wordt berekend en de juiste velden worden ingevuld, alles automatisch. Om het formulier af te sluiten wordt de score nog 1 maal door de docent ingevuld en de beoordeling wordt bevestigd met de docentcode en wachtwoord, als digitale handtekening.

De drie knelpunten waren:

 1. Bij het beoordelen van groepsverslagen moet bij alle groepsleden het formulier exact hetzelfde worden ingevuld. De docent moet dus toch nog allerlei aantekeningen bijhouden. Niet handig…
 2. Studenten zijn gewend om verslagen met kantlijnfeedback terug te krijgen. Een docent kan in Scorion geen bijlage bijsluiten bij de beoordeling. Dit wordt door de studenten als zeer negatief beoordeeld! Dit is een echte showstopper dus!
 3. In Scorion zit geen mogelijkheid voor plagiaatdetectie.

Binnenkort hebben we overleg met Parantion over het vervolg. Voor ons is al wel duidelijk dat m.n. punt 1 en 2 moeten worden opgelost wil het digitaal portfolio bij ons kans van slagen hebben.

2 reacties op “De tijd vliegt….

 1. RSmabers
  25 juni 2013

  Leuk stukje! De knelpunten wordt aan gewerkt. Je kunt in Scorion wel een bijlage met een beoordelingsformulier meesturen, maar dan moet het iets anders ingericht. Lastig in een SAAS applicatie is dat de computer bij het openen overschakelt naar de offline versie van Word. Dan ben je als SAAS de controle even kwijt. Plagiaat zit al in een aantal andere goede tools. Dit kan worden gecombineerd, maar is nog niet gerealiseerd… We gaan weer verder met de pilot!

  • Dorine
   25 juni 2013

   Goed om te horen dat er hard aan de oplossingen wordt gewerkt! We maken snel een afspraak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 24 juni 2013 door in AGZ: Talent(ontwikkeling) en de iPad.

Twitterberichten

%d bloggers liken dit: