Saxion op pad

Pilots rond het gebruik van de iPad in het onderwijs

Lunchbijeenkomst met iPadtable

Tijdens de projectbijeenkomsten met de pilottrekkers  in Deventer en Enschede is de wens uitgesproken om eens gezamenlijk bijeen te komen om met elkaar ervaringen uit te wisselen.  In het reguliere overleg is daar weinig tijd voor. Toen Marcel ook nog vertelde over een iPadtable, was de link snel gelegd. Voor de zomervakantie zouden we bijeenkomen met de gehele Saxion op pad community en wel in Enschede in de onderwijsruimte bij de academie LED waar de iPadtable staat. Afgesproken werd dat Freddie Moes en Paul Groneveld een demo zouden verzorgen.

Maandag 1 juli stond in het teken van deze gezamenlijke bijeenkomst om met elkaar ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen.

Nadat alle aanwezigen zichzelf en hun pilot kort hadden gepresenteerd, startte de demo van de iPadtable. Heel snel bleek dat de actieve houding, met zijn allen rond deze iPadtable, uitstekend werkte. Men was zeer betrokken, kon aanwijzen, vragen stellen, heel interactief. Dit effect heeft de iPadtable ook op studenten. Enkele docenten gebruiken de tafel in hun onderwijs en ervaren een duidelijke meerwaarde. De iPadtable is in feite een grote glasplaat waar het beeld van de iPad op geprojecteerd wordt. Er kunnen  4 devices worden aangesloten en met een switch bepaal je welk beeld getoond wordt. Door bovenin een iPad met stopmotion het beeld te laten opnemen kun je het hele ontwerpproces prachtig terugzien. Er kan met stiften op de glasplaat geschreven en getekend worden en ook die beelden worden zo vastgelegd.

IMG_2990

De aanwezigen werden enorm geïnspireerd. Heel leuk om te merken was dat Moniek van FEM allerlei toepassingen zag in haar onderwijs. Dat had ik nog niet zo heel snel kunnen bedenken! Marco van AMA heeft zijn iBooks laten zien op de iPadtable en er ontstonden  heel interessante discussies, bv over gebruikte afbeeldingen in relatie tot de inhoud: Leidt dat nu wel of niet af en wat vinden de studenten ervan.

IMG_2994

Kortom, deze demo was zowel voor de pilottrekkers alsook voor de ontwikkelaars van de tafel erg inspirerend!

Tijdens de lunch werden nog verschillende contacten gelegd en ervaringen maar ook tips gedeeld. En dat was precies de bedoeling van deze bijeenkomst. Niet rennen en vliegen qua tijd, maar eens de rust hebben om met elkaar echt verdieping te zoeken op de inhoud.

En ben je benieuwd geworden naar de iPadtable? Freddie heeft al aangegeven dat hij binnenkort ook iets zal schrijven op deze website, en het onderwerp is uiteraard de iPadtable! Dus hou deze blog in de gaten ….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitterberichten

%d bloggers liken dit: