Saxion op pad

Pilots rond het gebruik van de iPad in het onderwijs

Blackboard Mobile Learn app vernieuwd!

Bb app

De Blackboard Mobile Learn app is vernieuwd. En wat een verschil! Ik persoonlijk vond het krijtbord wat gedateerd. Nu is dat helemaal verdwenen:

De layout is mooi strak en de navigatie is erg verbeterd. Helaas is de zoekfunctie verdwenen. Heb je veel cursussen dan moet je die zelf in je lijst opsnorren. Op zich geen groot probleem want met Edit kun je cursussen laten slapen (onzichtbaar in je lijst), een handige(r) naam geven en sorteren. Maar let op: De communities staan gewoon onderaan in je lijst en zijn niet als zodanig herkenbaar. De kleurtjes zijn fleurig maar misschien een beetje kinderachtig. Je kunt ze ook aanpassen, en bijvoorbeeld alles in donkerblauwe letters weergeven of per soort cursus een eigen kleur aangeven.

Bb lijst

Wanneer je items opent zie je vooral dat je de tekstitems heel mooi ziet en kunt lezen, maar afbeeldingen zie je soms maar half.  Dat wordt hopelijk binnenkort hersteld, want zeg nou zelf. Juist het verrijken van je cursus met visueel materiaal maakt de omgeving zo aantrekkelijk.  Wel staat er soms Some content not optimal for mobile. Try a webview. En als je dat aanklikt wordt de inhoud prima getoond.

Voor de studenten zijn de meldingen erg handig. Je kunt onder Instellingen zelf aangeven of en zo ja welke meldingen je wilt ontvangen.

Bb Notifications

Er zijn nog veel meer functionaliteiten, Kijk op https://www.blackboard.com/Platforms/Mobile/Products/Mobile-Learn/Features.aspx.

Al met al heb ik het beeld dat deze app duidelijk verbeterd is en daarmee een nog grotere aanrader is voor studenten en docenten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitterberichten

%d bloggers liken dit: