Saxion op pad

Pilots rond het gebruik van de iPad in het onderwijs

Can you survive extreme poverty?

Dit spel geeft inzicht in de leefsituatie waarin vluchtelingen zich bevinden. De App is gratis te downloaden en bevat geen reclame.

survive-125-game-pic

Wat ik van de App vond…

Bij het spel werd je steeds geconfronteerd met dilemma’s uit het dagelijks leven van vluchtelingen. Een van de doelen van het spel is het proberen te overleven met een budget van $1.25 per dag.  Dit spel valt onder de ‘’Serious games’’. De situaties in het spel zijn gebaseerd op waargebeurde situaties waarin vluchtelingen of hele families zich in hebben bevonden. De App is volledig Engels, maar dat moet tegenwoordig niet veel mensen meer tegenhouden. Je moet als speler proberen de rebellen te vermijden en de kinderen en jezelf in veiligheid te brengen. Het spel zorgt ervoor dat je opgaat in het verhaal en de situatie waarin in je staat. Je moet snel keuzes maken die van levensbelang zijn voor jou en je gezin. Het is zeker gericht op MWD en je krijgt vooral inzicht in wat deze mensen allemaal mee kunnen maken, dat het erg ingewikkeld is en ze moeilijke keuzes moeten maken. Ik vind het wel jammer dat de App naast de verhaallijn niet veel diepgang biedt, als het spel is uitgespeeld kun je het opnieuw spelen maar je zult niet tot nieuwe inzichten komen. Ik vond het tegen vallen dat het spel telkens stopte bij vraag 24, ongeacht de hoeveelheid geld die ik nog over had. Tijdens het spel zie je door middel van balk hoeveel geld je nog hebt en hoe je gezondheid ervoor staat.

Je moet bij dit spel aangemeld zijn via Facebook waardoor je het spel niet kunt spelen zonder met het internet te zijn verbonden. dit vond ik een minpunt.

Suggestie

Je zou dit spel goed kunnen gebruiken als introductie voor studenten van de opleiding MWD. Zo krijgen de studenten een beeld over hoe moeilijk het is om te overleven en wat een vluchteling of asielzoeker allemaal mee maakt. Wanneer het bijvoorbeeld als intro is gebruikt dan kunnen studenten de opdracht krijgen om een actueel conflict te kiezen gericht op MWD  waar ze vervolgens een essay over kunnen schrijven.

 

 

Deze review is hoofdzakelijk geschreven door:

Ahank Kano-Tarah

Eén reactie op “Can you survive extreme poverty?

 1. Lutz Siemer
  13 september 2013

  Hi,

  reminds me of “Life as a Refugee”

  https://saxionoppad.wordpress.com/2013/06/10/zou-jij-het-overleven/

  Maybe these both serious games can be used together in class?

  I did not find the app in the App-Store. Just online: http://www.live58.org/survive125

  Is there an ipad app?

  Best, Lutz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 10 september 2013 door in AMM op pad.

Twitterberichten

%d bloggers liken dit: