Saxion op pad

Pilots rond het gebruik van de iPad in het onderwijs

Autocue op je iPad

DVPrompter

Bij Saxion maken docenten vaak kennisclips en soms is het lastig om je aan de gewenste tekst te houden. Een hulpmiddel hierbij kan een autocue zijn. Er zijn verschillende betaalde apps, zo heb ik zelf (toen deze even gratis was) Prompterous gedownload. Een uitstekende app. Nu kreeg ik van mijn Belgische collega Jan Velghe van de Universiteit Gent de tip om DV Prompter eens te gebruiken. Dat is een gratis autocue app. En dat heb ik gedaan.

Mijn eerste indruk is dat de app prima geschikt is en veel mogelijkheden biedt. Het verkrijgen van de juiste snelheid waarmee de tekst loopt is wat puzzelen, maar als je dat weet is het eenvoudig. Je kunt zelfs, als je een professionele autocue/prompter hebt die met een spiegel werkt, de tekst via je iPad laten lopen, want de tekst kan gespiegeld worden. Maar voor de eigen kennisclips die je met een webcam maakt kun je de iPad op een verhoging achter je beeldscherm plaatsen en zo de geheugensteuntjes gebruiken. Ik heb zelf gemerkt dat wanneer je papier gebruikt, het ritselen ervan hoorbaar is, dus dan is deze stille oplossing wel heel prettig.

Voor docenten kan de DV Prompter heel handig en ook veilig zijn, want je kunt zelfs  je hele tekst er in zetten. Daarbij is wel het aandachtspunt dat je dan oplet dat je spreektaal gebruikt. Ook voor studenten die een presentatie moeten oefenen kan deze autocue een handig hulpmiddel zijn.

En als zo vaak gebeurt: als je weet dat dit vangnet er is, heb je hem misschien niet eens meer nodig. Ik vind het een uitstekende tip!

Eén reactie op “Autocue op je iPad

  1. Jan Velghe
    16 oktober 2013

    Dag Debbie,

    ik haalde hier de waardevolle info: http://www.educause.edu/annual-conference/2013/tips-producing-flipped-class-video-materials-tv-studio-experts-point-view.
    Er staan ook apps bij voor Android, maar die testte ik niet uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 16 oktober 2013 door in Practische kennis en getagd als , , .

Twitterberichten

%d bloggers liken dit: