Saxion op pad

Pilots rond het gebruik van de iPad in het onderwijs

Delicious

Naamloos

Delicious

Reviewer: Kevin Collins, Datum: 28 September 2013, Link: http://www.delicious.com, Prijs: Gratis, Eigenaar: Avos Systems, Website: http://www.Avos.com, Laatste update van de APP: 15 juli, 2013

Misschien komt de volgende situatie bekend voor. Je bent thuis aan het werk met Mozilla Firefox en hierin houd je jouw Internet Favorieten netjes bij. Van een goede vriend hoor je positieve dingen over Google Chrome, en voor je het weet werk je hierin en worden ook je Internet Favorieten opgeslagen. Hetzelfde gebeurt op Saxion en voor je het weet heb je op 3 of meer plekken je Favorieten staan.

Naamloos

Wat je thuis opslaat is op Saxion niet beschikbaar, en andersom vanzelfsprekend ook. Het begint een aardig rommeltje te worden, om maar niet te spreken over de situatie als je ook nog een iPad tot je beschikking hebt.

 Er is echter een applicatie die hier structuur in aanbrengt en deze heet: Delicious. Delicious heeft zowel een website (http://www.delicious.com) als een iPad-APP. Binnen enkele minuten heb je een account aangemaakt, een gebruikersnaam, een e-mailaccount en een wachtwoord is alles wat gevraagd wordt.

 Aan de slag betekent op zoek gaan naar websites die interessant zijn en deze opslaan binnen Delicious.

 In figuur 1 is de openingspagina te zien van Delicious. In het centrale deel staan de links die tot mijn favorieten behoren. Vanzelfsprekend zijn deze zowel via de website als de APP toe te voegen.

Om een nieuwe link toe te voegen klik je op het plusje midden bovenaan het scherm. Hierdoor verschijnt figuur 2 waar het gewenste link toe te voegen is. Een link vul je in en hierna verschijnt figuur 3. In figuur 3 wordt om een titel gevraagd en enige Tags. Tags zijn het best te omschrijven als steekwoorden die de inhoud van de website weergeven. Nadat er op Save is geklikt zit de link bij jou in de lijst.

Naamloos

NaamloosTags zijn zeer belangrijk in Delicious. Tags zijn de zoekcriteria hoe opgeslagen links terug te vinden zijn. Stel in het eerste jaar heb je een verslag gemaakt betreffende de Roos van Leary. Een jaar later ligt er opnieuw een opdracht over Leary op je te wachten. Bij de optie Search geef je Leary in, en alle links die Leary in hun titel, omschrijving of Tags hebben worden getoond. Maar waar het echt handig wordt  is dat ook links van andere mensen die iets bewaard hebben over Leary worden getoond. Dus je geniet van het werk van andere, vaak onbekende mensen.

 

Als ik een minpuntje mag noemen is het feit dat het op de iPad enige malen abrupt afgesloten werd.

 

Conclusie

Een handige APP die goed gebruikt kan worden om structuur aan te brengen in de vele links die een internet gebruiker gauw wil bewaren. Voor meer informatie verwijs ik de lezer naar de volgende site: http://en.wikipedia.org/wiki/Delicious_(website)

 

 

 

Figuur 3: Koppelen van Tags

 

2 reacties op “Delicious

 1. Johan Oude Engberink
  23 november 2013

  Dank voor de tip. Toevallig heb ik me afgelopen week gestort op Symbaloo, ook een site om je links te ordenen. Je kunt zelf pagina’s aanmaken en ook delen. Er is ook een Symbaloo afgestemd op het onderwijs.
  Zie verder: http://www.symbaloo.com. Er is, in ieder geval voor Apple, ook een app beschikbaar.

 2. Johan Oude Engberink
  23 november 2013

  Nog wat aanvullingen op mijn eerste reactie.
  De app van Symbaloo vind ik ‘niks’. Gemaakt voor iPhone en niet mooi op de iPad. Je kunt beter naar de mobiele versie van Symabaloo gaan. Dat gaat vanzelf als je vanaf de iPad naar de websiet van Symbaloo gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 22 november 2013 door in AMM op pad en getagd als , .

Twitterberichten

%d bloggers liken dit: