Saxion op pad

Pilots rond het gebruik van de iPad in het onderwijs

Online Onderwijs – Taal

oo

Online Onderwijs – Taal

Deze review is geschreven door Simon Saliba

Doel

Onze Taal is een handige app voor de Nederlandse taal.
Problemen die je kunt tegenkomen met spelling, grammatica, stijlfouten etc. worden uitgelegd onder verschillende kopjes

Hoe werkt het?

De layout heeft iets weg van de Google search balk. Je kunt je vraag intypen in de zoekbalk en alle informatie wordt netjes onder verschillende kopjes weergeven. Van uitleg van de persoonsvorm tot aan taaladvies van onduidelijke woorden zoals bijv. rambam.
De app is universeler dan ik op het eerste moment verwachtte. Het geeft heldere informatie en uitleg van je vraag. Naast de zoekbalk functie kun je ook makkelijk zoeken op hoofdonderwerp. De verschillende hoofdonderwerpen zijn: Grammatica, Spelling, Woordkeuze, Leestekens, Uitspraak, Stijl, Vormconventies, Herkomst/verklaring, Regel en Leestips. Als je een van deze hoofdonderwerpen aanklikt krijg je een overzichtelijke lijst met subonderwerpen op alfabetische volgorde. Voor het zoeken van een speciale taaladvies heeft de app een zeer overzichtelijke Index met verschillende manieren van zoeken.

Je kunt  taal adviezen zoeken op alfabet, taaladviezen op onderwerp, populaire taaladviezen en mijn favoriete taaladviezen.Het kopje populaire taaladviezen geeft een weergave van de meest populaire taaladviezen. Mijn favoriete taaladviezen geeft een weergave van jou persoonlijke favoriete taaladviezen. Bij elke taaladvies is er een mogelijkheid om het bij favorieten te zetten, zodat het op een ander moment snel gevonden kan worden.

Conclusie

Persoonlijk vind ik het een handige app om te gebruiken in het onderwijs. Bij het schrijven van een verslag kun je bijvoorbeeld even snel zoeken hoe de regels precies waren. Ook is het goed om van te leren voor de taaltoets!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 14 december 2013 door in AMM op pad en getagd als , .

Twitterberichten

%d bloggers liken dit: