Saxion op pad

Pilots rond het gebruik van de iPad in het onderwijs

Letter Legger

Naamloos

Letter Legger

Deze review is geschreven door Naomi Schippers

Deze applicatie is vergelijkbaar met Letters lezen. Deze applicatie heeft echter maar één oefening, namelijk letters leggen.

Je krijgt een plaatje te zien, met daaronder een aantal lege vakjes. Hier omheen liggen een stuk of twintig letters. Het is de bedoeling dat je de juiste letters sleept naar het vakje.

Naamloos

Wanneer je het geluid aan hebt staan, hoor je een vrouwenstem die het woord zegt, en elke letter uitspreekt. Dit kan kinderen op weg helpen. Door op het plaatje te klikken, hoor je weer de vrouw die het woord zegt.

In deze applicatie zijn vijf verschillende niveaus, van heel makkelijk naar moeilijker. Ik vind dit een goed idee, zo kan een kind die moeite heeft met lezen en schrijven, steeds een stapje verder. Als het dan toch te moeilijk is voor het kind, kan hij of zij weer naar een niveau lager.

De applicatie kost €4,49. Misschien een beetje prijzig, maar ik kan deze applicatie wel aanraden. Het is ook goed te gebruiken in de hulpverlening, voor kinderen die bijvoorbeeld een taalachterstand hebben. De  plaatjes en geluiden zorgen ervoor dat het leren lezen en schrijven een stuk leuker wordt voor kinderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 17 december 2013 door in AMM op pad en getagd als , , , , .

Twitterberichten

%d bloggers liken dit: