Saxion op pad

Pilots rond het gebruik van de iPad in het onderwijs

Achtergrond

Het project Saxion op pad is gestart op 1 januari 2013 en eindigt 31 december 2013.

De doelstelling van dit project is om inzicht te krijgen in hoeverre het gebruik van de iPad door studenten en docenten invloed heeft op de onderwijskwaliteit en studeerbaarheid van het onderwijs en de werkdruk van de docent. Hiervoor worden er 8 academie-eigen pilots uitgevoerd.

Saxion op pad biedt, naast financiële middelen, een community  waar studenten/docenten en/of academies bij de ontwikkeling en uitwerking van hun initiatieven elkaar kunnen ondersteunen, ervaringen kunnen worden gedeeld etc. Hiervoor worden ondersteuners, experts en onderzoekers ingezet. Een ander doel is dat studenten/docenten en/of academies van elkaar leren en kennis opdoen over het effect van hun vernieuwingen via gedegen onderzoek.

De gelden voor dit project zijn bedoeld voor het starten, begeleiden, onderzoeken en communiceren over deze academie eigen pilots.

Het Project Initiatie Document van project Saxion op pad  is onder deze link te vinden: PID_Saxion_op_pad_versie_1.0

 

De genoemde community heeft in deze website met blog een online vorm gekregen. Van de pilottrekkers wordt verwacht dat zij regelmatig berichten plaatsen 0over de voortgang van hun pilot of over andere relevante zaken. Denk daarbij aan reacties van studenten, een idee dat wel of niet gelukt is, etc.

Hoe werkt het in deze website? Onder Categoriën staan de verschillende pilots en de projectonderdelen Algemeen project en Onderzoek. Daarnaast is er nog de categorie Practische kennis. De tags omvatten termen die in een bericht genoemd worden.

– Wil je een pilot volgen of de berichten over Onderzoek bekijken, dan kies je dat uit bij Categorien.

– Wil je van een app meer weten, of zoek je informatie over SPSS? Dan klik je op de tag en de berichten waar dit genoemd is verschijnen in beeld.

Veel plezier met deze website!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitterberichten

%d bloggers liken dit: